menu | spaans | brood | soepen | salades | mexicaans |
Brood en Pizza variatiesDit is een kort hoofdstukje, het valt me op dat veel mensen het te veel moeite vinden om even iets warms te maken. Hier misschien een paar zinnige tips, niet ongezond, erg snel en lekker. - Een 'turks"brood of - Een stokbrood of - "opbak" (stok) brood of - "opbak" broodjes of - Kant en klare pizza bodem of - Gewone boterhammen of - * - Ui - Tomaat, paprika, ananas, artisjok hartjes uit blik, * (hiervoor geldt, of/en) - Tomatensaus, tomatenpure, pesto, olijfolie, * (hiervoor geldt, of/en) - Vis uit blik voor de liefhebber, sardines, garnaaltjes, anjovis, * (hiervoor geldt, of/en) - Bv. olijven - Knoflook - Kaas - Wat kruiden, zoals basilicum, oregano, thijm, * - Peper, zout, paprika poeder. Boterham met kaas en ui.Oven aanzetten, vrij heet.Ui in ringetjes snijden en van kaas plakjes snijden, of raspen. Mischien wat olijolie of een van de andere vloeistoffen op boterhammetjes smeren. Ui erop, kaas erop, wat oregano en in de oven. Heel prima bij een kop soep. Ofzo. Opbakstokbrood variatie'sOven aan doen. Ui in ringetjes snijden, tomaat in plakjes, kaas in plakjes. Het stokbrood (of broodjes) door midden snijden. Pesto met fijngehakte knoflook en olijolie mengen. Binnen kant van brood daarmee besmeren. Eerst de tomaat, dan kaas en dan ui erop leggen. Wat kruidjes en in de oven. - Ook lekker bestreken met een tomaten pure, olijfolie, knoflook spulletje. - Of met ananas - Etc."Pizza" variatie'sDe snelle pizza's kan je maken van een half "turks"brood, of een kant en klare pizza bodem. Eigenlijk hetzelfde als de vorige. Bestrijk de bodem met saus. En beleg het met een paar van de dingen uit het rijtje.- Tomatensaus, met knoflook, artisjokken, olijven, anjovis, ui en kaas. - Pesto tomatensaus, wat sardines, olijven, ui en kaas. - Tomatensaus, paprika, ananas, wat ham. - Etc. Vergeet vooral de kruiden niet, maken het net wat "echter". Recept voor een goede intevriezen tomatensaus komt nog. |
All Rights Reserved ©2000 stynx recipe ©2000 shepherd webwonderers |