menu | spaans | brood | soepen | salades | mexicaans |
Soepen en snelle soepenSuper snelle pakjes-kerrie soep- Pakje honig kerrie soep "royaal voor twee"- Ananas, en/of banaan. - Tauge - Gemalen of geraspte cocos - Wat je nog meer lekker lijkt. De soep klaarmaken zoals op de verpakking staat. Ondertussen de andere dingen in handzame stukjes snijden of breken (tauge). Even mee laten koken. Kokos erover. Prima te doen zo of met een stukje stokbrood. Pompoen soep- Een stuk pompoen (rest is erg goed in te vriezen)- Ui - Aardappel of 2 - Room (gewone of koksroom) - Water of bouillon - Peper en zout. - Optioneel: (verse) koriander, peterselie, laurier blaadje,* De ui in grove stukken hakken, zelfde met de pompoen en de aardappel. Wat boter en beetje olijolie in een pan laten smelten, daarin de ui beetje bruin laten worden. De pompoen en aardappel toevoegen en op heel laag vuur laten pruttelen. (evt laurierblaadje erbij, vergeet het niet te verwijderen voor het pureren) Als de pompoen zacht is geworden, kan je er met de staafmixer, wat water of bouillon erbij, een mooie stevige soep van maken. Even weer op laten warmen. Op het laatst voor serveren, een gedeelte van de room erbij doen, en evt.wat koriander en/of peterselie. Deze soep kan best wat zout en zeker peper gebruiken. Met het restje room kan je op de soep iets doen. Linzen soep- Gele, rode of groene linzen (iedere soort geeft een eigen smaak)- Ui - (Vlees) bouillion - Evt. room - Ook optioneel, wat runderpoulet - Peper, zout. - Koriander, peterselie, knoflook, laurier blaadje, etc. De linzen goed wassen en de groene evt. even laten weken. Als je hem met vlees klaarmaakt: vlees in kleine stukjes snijden en aanbraden. Daarbij dan de ui, goed bruin laten worden. Nu kan je de linzen en wat water of bouilion toevoegen. En natuurlijk wat kruiderij. Als de linzen uit elkaar aant vallen zijn, is de soep gaar. Je kan er voor kiezen om ook deze soep te pureren met een staafmixer. Maar "grof" is hij ook erg lekker. Als je pureerd, is vlees niet zo handig. Serveren met wat koriander of peterselie en evt. scheutje room. Drie Groente soepen1.- Runder botjes, zoals een stukje pijp en wat afsnijdsels. - Runder soepvlees (poulet bv.) - Evt Runder gehakt - Wortel - Ui - Prei - Bloemkool - Groenten die je ook lekker lijken. - Peterselie, Maggi plant of zoiets. laurier, peper en zout. Allereerst in een soeppan, de botten goed aanbraden. De ui in vier delen snijden (pellen hoeft niet), wortel grof snijden, zelfde met een stengel prei. Dit even flink mee braden. Water en kruiderij toevoegen en een paar uur op laag pitje laten koken. Ondertussen kan je de groente schoonmaken en in mooie stukjes snijden. Het rundvlees aanbraden en de gehakt balletjes draaien en aanbakken. Als de runder bouillon klaar is, zeven en vloeistof terug in de soeppan doen. Hieraan het vlees en de groente toevoegen en weer even laten koken. Zout en peper toevoegen totdat het smaakt. 2. - Bouillion, blokje, potje. - Ui - Prei - Bloemkool - Wortel - En wat nog meer groeid en lekker is in soep. - Evt. wat soepvlees. - Peper Zelfde als vorige alleen wat minder bewerkelijk. Vlees aanbraden in soeppan, ui, groente, bouillion erbij. Even laten koken. 3. - Potje runder bouillon - Zakje soepgroenten Deze is te erg om waar te zijn, maar wonderwel goed te eten als snelle hap. Bij elkaar gooien, even laten koken. Tomaten soep- Paar kilo tomaten, van de markt, hoeven niet mooi te zijn.- Grote pan. - Beetje olie. - Geduld Snij de tomaten doormidden. Giet op de bodem van de pan een laagje olijfolie. Leg daar een laag tomaten op met de gesneden kant naar beneden. Laat deze een beetje aan bakken. Vul de pan op met de rest van de tomaten. Laat zo een paar uur op heel laag vuur pruttelen. Na een halve dag kan je de soep uit zeven en wat zout en peper bij doen. Hier een aantal suggesties om de soep op te leuken, maar probeer hem ook eens gewoon zo. - Room - Scheutje ketjap - Lepeltje suiker - Peterselie - Maggiplant en/of laurier mee laten sudderen. - Zoet maken met javaanse suiker en wat gember en ketoembar toevoegen. - Knoflook. - Etc. |
All Rights Reserved ©2000 stynx recipe ©2000 shepherd webwonderers |