menu | spaans | brood | soepen | salades | mexicaans

Tortilla enzo


Koude Frisse wrap

- Tortilla vellen.
- Potje zure room
- Avocado + lente uitje + tomaatje +knoflookteentje (of kant en klare quacamole)
- Zakje waterkers (of noten sla, tuinkers, of ander sterk smakend groen)
- lente uitjes (in ringetjes gesneden)
- Kalkoen of kipfilet (dunne plakjes broodbeleg)
- Peper en evt. zout.

De tortilla-vellen en in de warme oven leggen. Ondertussen kan je in een blender of hakmolen de quacamole maken. Wat peper en citroen sap toevoegen als je dat hebt. evt.zout. Na een paar minuten in de oven zijn de vellen al klaar om gebruikt te worden. Beleg elk vel met, om en om, een laagje zure room, de groene blaadjes, quacamole en daarop de filet. Oprollen, om het leuk op bord te laten lijken kan je de wrap met een scherp mes schuin doormidden snijden. En het bord met wat groene blaadjes, kers tomaatje, klodder zure room en quacamole opmaken.

Met kip, paprika en amandelen

- Kleine Tortilla vellen
- Gele en rode en evt. ook een groene paprika (in lange reepjes gesneden)
- Knoflook en een uitje (gehakt)
- Kipfilet (borst, in lange reepjes gesneden)
- Taco kruiden (potje, zakje of zelf verzonnen)
- Amandelen (geschaafde, hele en niet te weinig)
- Geraspte kaas.
- Peper zout.
- Voorwerwarmde oven en oven plaat.

De kip, ui, paprika en dan de knoflook in een pan of wok aanbakken. Kip moet gaar zijn de rest mag knapperig blijven. Als laatste de kruiden en de amandelen toevoegen. Op de vellen telkens een bergje van mengsel leggen, geraspte kaas erover, dubbelklappen en op plaat leggen. Dit in de oven totdat kaas gesmolten is. Evt. serveren met, zure room, geraspte kaas en/of quacamole. En wat (tomaten) sla .

Vegetarische Taco's

- Taco schelpen.
- Blikje (s) kidney boontjes.
- Paprika (in stukjes).
- Tomaat (in stukjes)
- Ui (2) en knoflook.
- Taco kruiden (potje, zakje of zelf verzonnen).
- Voorverwarmde oven en oven plaat.
- Geraspte kaas.
- Zure room en evt. quacamole
- Ijs berg sla (in reepjes gesneden)

De ui fijn hakken in een hakmolen, zelfde met de tomaat, paprika en een deel van de boontjes. je kan er voor kiezen om een deel van de paprika en tomaat wat grover te houden. Ui in wok of pan aanbakken, tomaat en boontjes erbij, dan de paprika knoflook en de kruiden. Even laten garen. Daarna de schelpen vullen met het mengsel, kaas erover. In de oven tatdat kaas is gesmolten. Serveren met de sla en wat tomaat. Evt. met zure room, quacamole en verzin maar wat.
Note: degenen die iets tegen vegetarisch hebben, kunnen een deel van, of alle kidney boontjes vervangen door runder gehakt.

Tomaten salade

- Tros tomaten
- Knoflook
- Azijn
- Oregano (en basilicum)
- peper, zout

De tomaten grof snijden. Knoflook heel fijn snijden. Alles bij elkaar gooien, even laten staan. Lekker bij vanalles. Je kan er ook nog grofgesneden komkommer doorheen doen voor een frisse versie.

Quacamole

Voor quacamole, maak je een pasta in een blender of hakmolen. Van: avocado, beetje tomaat, knoflook, wat citroen of limoen sap en peter en zout.

All Rights Reserved ©2000 stynx recipe
©2000 shepherd webwonderers